Please assign a menu to the primary menu location under menu

beauty

11 trucuri pentru ca machiajul să reziste întreaga zi

De câte ori nu ni s-a întâmplat să admirăm machiajul unei vedete care părea să arate fabulos la ore înaintate după ce își făcuse apariția pe covorul roșu? Știm ce vei spune: celebritățile au în spate o armată întreagă de make-up artiști care se îngrijesc să arate perfect. Însă ne vine greu să credem că acești zei ai machiajului chiar refac în întregime un look pe parcursul serii: ceea ce ne determină să fim convinse că stiliștii sunt posesori ai unor secrete pe care abia așteptăm să le aflăm.

Mai jos, am adunat cele mai bune trucuri de la make-up artiști, pentru ca machiajul tău de zi să reziste eroic până la ce oră îți dorești. Descoperă super secretele din spatele imaginii imaculate a vedetelor în rândurile de mai jos!

Cum faci machiajul de zi să reziste 

Dacă te-ai săturat să fii nevoită să îți retușezi machiajul de zi din oră în oră la muncă și să realizezi că la sfârșitul programului nu mai ai nimic din el, trucurile de mai jos trebuie neapărat aplicate! Crede-ne, se vor vedea rezultatele! 

 

Hidratează lejer. E de preferat ca produsul de hidratare pe care îl folosești înainte să aplici un machiaj de zi să fie cât mai puțin consistent. Dacă ai totuși nevoie de hidratare superioară, asigură-te că aștepți măcar cinci minute între aplicarea cremei de față și make-up. Altfel, ingredientele emoliente pot împiedica aderența produselor de machiaj pe ten. 

 

Folosește un primer. Primer-ul nu e încă un produs inventat de industria de beauty pentru ca tu să mai scoți bani din portofel. Dimpotrivă, baza de machiaj te poate ajuta să economisești, deoarece prelungește rezistența oricărui produs aplicat anterior, deci te ajută să consumi mai puțin. Există primer pentru ten, pentru ochi și chiar pentru buze, așa că știi ce ai de făcut: cumpără câte unul din fiecare dacă îți dorești un machiaj de zi rezistent pe termen lung. 

 

Începe cu corectorul. Dacă îți dorești rezistență de invidiat a machiajului de zi, să aplici înainte corectorul este o idee minunată. Acesta poate funcționa și ca bază pentru machiajul de pleoape, atenuând nuanța ta naturală a pielii și oferind astfel spațiul necesar pigmentului din fard să se remarce, dar e ideal și întins înainte de fondul de ten, nu peste, așa cum ai proceda în mod normal.

 

Stabilizează fondul de ten cu pudră. O pudră compactă va adăuga ore bune de rezistență fondului tău de ten. În plus, formulele noi nu încarcă tenul și pot atenua luciul nedorit, conferind totuși prospețime și luminozitate.

 

Aplică în straturi. Dacă vrei ca fardul de ochi sau tușul să reziste mai mult, aplică-le în straturi. Dar nu dubla același produs: în cazul fardului de ochi, folosește mai întâi o formulă cremoasă și apoi aplică fardul pudră, iar peste eyeliner poți așeza un strat subțire de fard în aceeași culoare sau un creion de ochi. Trucul e mereu pus în practică de make-up artiști. 

 

Găsește formula cea mai potrivită. În cazul eyeliner-ului, gelul și textura lichidă sunt mult mai rezistente decât formula tip creion. De asemenea, fardurile pudră se pot menține mai bine dacă le aplici cu o pensulă umezită în prealabil. În ceea ce privește blush-ul, texturile de gel, lichid sau cremă sunt mai pigmentate, deci își vor păstra prospețimea mai bine decât un fard de obraz pudră.

 

Folosește o nuanță mai intensă. Acest truc e prețios mai ales în cazul blush-ului. Aplică dimineața o nuanță puțin mai intensă decât ce porți în mod normal (ai grijă însă să nu exagerezi), deoarece se va estompa frumos. Un alt sfat genial învățat de la specialiști constă în a presăra pudră în formă de X pe fiecare obraz înainte de fardul de obraz, ceea ce va garanta că produsul își menține concentrația și pigmentul necesar în cele mai potrivite zone. Aceasta e cheia unui machiaj de zi de care nu mai „scapi” până în momentul demachierii. 

 

Utilizează mascara waterproof. Mascara rezistentă la apă se va menține în cea mai bună stare în fața umidității, a transpirației sau a lacrimilor (de fericire, sperăm). Aplică rapid, cu mișcări scurte, deoarece în general straturile din acest tip de rimel se usucă mai repede.

 

Folosește un creion de buze înainte de ruj. Dacă vrei ca nuanța de pe buze să se mențină ademenitoare ore în șir, începe prin a aplica mai întâi un creion în același ton pe toată suprafața gurii. Întinde apoi rujul într-un strat cu pensula, tapotează cu un șervețel pentru a absorbi excesul și apelează la un al doilea strat. Ține minte de asemenea că formulele matifiante sunt mai durabile și de preferat într-un machiaj de zi decât cele cremoase sau decât un luciu. 

fashion

Investește într-un spray de fixare a machiajului. Iată un alt produs de care make-up artiștii s-au îndrăgostit și pe care o femeie obișnuită îl poate ocoli din rațiuni greșite. Un spray de fixare nu numai că prelungește viața machiajului, dar conferă și un look mai aerat, diafan. Truc: poți folosi la fel de bine un spray cu apă termală, care îndeplinește aceleași funcții.

 

Caută formule cu eticheta „long-wear”. Există pur și simplu produse care sunt concepute pentru a sta cuminți pe fața ta întreaga zi. Acestea vor fi marcate de producători cu eticheta „long-wear”. Investește în astfel de formule mai ales atunci când e vorba despre fondul de ten.

 

Ține cont de sfaturile noastre și vei vedea că machiajul de zi rezistă pe chipul tău în mod admirabil. Respectă trucurile make-up artiștilor și vei realiza că îți este și ție la îndemână să arăți mereu ca scoasă din cutie, precum o vedetă.